Volání hvězd - Donoghue, Emma, 1969- (Cosmopolis, 2020)
Napínavý příběh z lékařského prostředí v Irsku po 1. světové válce, založený částečně na skutečnosti. Irsko bylo zpustošeno hned nadvakrát -- nejprve válkou a pak epidemií španělské chřipky. Julie Powerová pracuje jako zdravotní sestra v dublinské nemocnici na oddělení pro nemocné nastávající matky. Nemocnice se potýká s velkým nedostatkem zdravotnického personálu, a do tohoto uzavřeného světa vstoupí dvě ženy: doktorka Kathleen Lynnová, která je na útěku před policií, a mladá dobrovolnice Bridie Sweeneyová. Během tří dnů, kdy se neúnavně starají o své pacientky a přivádějí na svět nový život, se jim všem obrátí život vzhůru nohama... Nakladatelská anotace.