Zajatec osudů. - Jindra, Jaromír, 1949- (Euromedia Group, 2020)
Historický román z rudolfínské doby o pražském pobytu významného německého matematika, astronoma a astrologa Johanna Keplera, který se bezhlavě zamiluje do dcery magistra Edwarda Kelleyho. Historický román z rudolfínské Prahy, ve které se v té době scházejí alchymisté, učenci a umělci z celé Evropy. Do Prahy přijíždí po svém vyhoštění ze Štýrského Hradce také astrolog a astronom Johannes Kepler a císař Rudolf II. Habsburský ho přijímá do svých služeb. Tady se potkává s dívkou Vestonií, nevlastní dcerou známého magistra Edwarda Kelleyho, do níž se bezhlavě zamiluje a účastní se dokonce kvůli ní čestného souboje. V příběhu plném intrik, vášně a dramatických zvratů je zachycena magická atmosféra rudolfínské Prahy a prolínání nadpřirozena se skutečností, ale také politické vztahy tehdejší Evropy. Nakladatelská anotace.