Klinická smrt - Harasimová, Markéta, 1977- (MaHa, 2020)
Psychologický román s prvky thrilleru o ženě, která se po těžkém úrazu pokouší napravit své minulé chyby. Mariin bezstarostný a trochu bezohledný život se poté, co jsou odhaleny její nevěry, otočí o sto osmdesát stupňů. Manžel neunese skutečnost, že ho podváděla, což vede k tragické konfrontaci. Marie utrpí vážný úraz, v jehož důsledku upadne do stavu klinické smrti. Vidí zpětně svůj život a potkává osudovou lásku, o kterou ji před lety připravily katastrofické povodně. Svět za prahem smrti ji fascinuje a ona se nechce vracet do poničeného těla, nemá však na vybranou. Má před sebou důležitý úkol. Marie se probouzí na oddělení ARO a musí čelit všem svým bývalým prohřeškům - jako bumerang se jí vrací sobecké činy, kterých se dopustila. Výlet za hranice smrti změní Mariin náhled na svět i sebe samotnou a hrdinka se pokouší napravit napáchané škody. Není to ale nijak jednoduché, protože osud se s ní nemazlí a času je málo... Nakladatelská anotace. Kráceno.