Útěk z pevnosti Ticha - Sidebottom, Harry (BB art, 2020)
Napínavý historický thriller ze starého Říma. Římská císařská armáda se vydává do Persie na záchrannou misi. Musí přejít přes celou Mezopotámii, čelit útokům nepřátel a vypořádat se se zradou z vlastních řad. Když se Marcus Aelius Valens, mladý důstojník římské císařské armády, dozví, že se stane členem malého oddílu vojáků pověřených nebezpečným úkolem v daleké Persii, ani zdaleka netuší, co všechno na něj ještě čeká. Jednotka má vysvobodit malého prince Sásána, kterého perský král uvěznil v nedobytném vězení nazývaném pevnost Ticha. Vojáci se vydávají na dlouhou pouť přes celou Mezopotámii do hor jižně od břehů Kaspického moře. Valens se ocitá hluboko na nepřátelském území a po smrti velitele oddílu musí nastoupit na jeho místo. Valentovi muži jeden po druhém umírají nebo za záhadných okolností mizí a Valens pomalu ale jistě dospívá k závěru, že mezi sebou mají zrádce a že se jejich výprava stává sebevražednou misí. Dokáže si získat respekt svých druhů a vyvést je z nebezpečí dřív, než bude pozdě? Nakladatelská anotace. Kráceno.