Psanec : Cizinka v grafickém románu - Gabaldon, Diana, 1952- (Knihy Omega, 2020)
Komiksová adaptace románové série Cizinka. Po příliš dlouhé nepřítomnosti se Jamie Fraser vrací domů do Skotska - návrat se však neobejde bez velkých obav. Přestože jeho milovaný kmotr Murtagh slíbil Jamieho rodičům, že se o jejich impulzivního synka postará, splnit tento slib nebude jednoduché. Na hlavu mladého vyhnance je již vypsána tučná odměna, a to zásluhou kapitána Jacka Randalla, sadistického britského důstojníka, s nímž Jamie v minulosti zkřížil cestu i meč. U dvora významného klanu MacKenzieů je Jamie naopak figurkou v mocenském boji mezi svými dvěma strýci: stárnoucím náčelníkem Columem, jenž si žádá synovcovu loajalitu - nebo jeho život - a Dougalem, válečným náčelníkem klanu MacKenzieů, který by Jamieho raději sťal, než aby mu dovolil stát se Columovým dědicem. A pak je tu Claire Randallová - záhadná, svéhlavá kráska, která se objeví v Jamieho životě a rozvíří jeho soucit... a jeho chtíč. Nakladatelská anotace. Kráceno.