Rodina : populárně historická encyklopedie - Vondrušková, Alena, 1955- (MOBA, 2020)
Kniha se věnuje proměňujícímu se fenoménu rodiny (zvyky, tradice, rodina a společnost). Autorka demonstruje vývoj na příkladech z evropských dějin a aspektech, které rodinný život formovaly i v kontextu jednotlivých etap lidského života.