Achnaton : s krásnou Nefertiti svrhli staré bohy - Esperian, Valery (Klokan (Alpress), 2020)
Historický román o faraonovi a náboženském reformátorovi a o jeho neméně proslulé ženě Nefertiti. Když se faraon Achnaton rozhodne vzepřít tradici a namísto uctívání egyptských bohů začne vzývat jediného boha Atona, navždy tím změní tvář celého Egypta. V rozhodnutích ho po celou dobu podporuje jeho překrásná žena Nefertiti, ale ani ona není schopna zabránit nebezpečným intrikám, které bují v hlavách jejich nepřátel. Nakladatelská anotace.