Pytlík a Flaška ; Flaška a Pytlík : co se děje s plasty na Zemi - Novotná, Anna, 1959- (Albatros, 2019)
Dva příběhy dvou plastových přátel, kteří se potkají na dětské oslavě. Pytlík od ovoce a plastová Flaška od limonády se spřátelí na oslavě malého Františka. Vítr je však odfoukne každého na jinou světovou stranu a dlouho je honí po světě. Sejdou se nakonec? Kde končí nevytříděné plasty? Oboustranná knížka nabízí dva pohledy na putování plastového odpadu.