Proč ten ptáček z větve nespadne - Skácel, Jan, 1922-1989 (Vyšehrad, 2019)
Drobné verše, které básník vytvořil k obrázkům zvířat Josefa Čapka. Většina básní vypovídá o malém zvířecím příběhu, má pravidelný rytmus a rým a je snadno zapamatovatelná.