Hrdinové zámořských objevů - Holeček, Milan, 1938- (Vyšehrad, 2019)
Slavné cesty různých evropských objevitelů. Práce popisuje průběh objevitelských expedic a rovně osudy italských, anglických, francouzských, německých, španělských, portugalských, ruských, holandských, skandinávských, amerických i českých cestovatelů v období od středověku do první poloviny 20. století. Jejich výpravy mířily nejen do nitra neprobádaných kontinentů, ale i polárních oblastí nebo dalekých moří.