To je cesta na Měsíc - Šašek, Miroslav, 1916-1980 (To je..., 2019)
Další z obrazových průvodců zavádí čtenáře na Floridu, ale vlastně mnohem dál. Ukazuje lidské snahy dostat se do vesmíru. Autor se brouzdá po mysu Canaveral, po plážích, městečku i kosmickém středisku a nachází rakety všeho druhu - nejdřív papírové, pak i ty opravdové, vesmírné. V době, kdy autor knížku psal, byla cesta na Měsíc ještě snem, ale jeho splnění už bylo na dosah. Nakladatelská anotace. Kráceno.