Holky od Spitfirů - Lane, Soraya (Ikar, 2021)
Román přibližuje osudy statečných žen, které se zapojily do druhé světové války jako pilotky. Autorka se částečně inspirovala skutečnými osobami a jejich příběhy. Druhá světová válka pohltila celý svět a britské dopravní letectvo potřebuje zoufale pomoc. Ti nejlepší totiž svádí boje s Luftwaffe... a umírají. Na výzvu odpovídá i řada žen. Jenže zatímco ve vzduchu je v boji o život s nepřítelem i přírodou vše jasné, na zemi musí dívky čelit předsudkům, pohrdání i přehlížení. Průrazná Američanka Lizzie, zakřiknutá Ruby i pragmatická May budou muset vybojovat svou vlastní válku... Nakladatelská anotace.