Jarní oběť - De la Motte, Anders, 1971- (Euromedia Group, 2021)
Krimithriller oblíbeného švédského autora. Jarní oslavy magické Valpružiny noci odkryly tělo dívky, která byla rituálně zavražděna před více než třiceti lety. A dávná tragédie nekončí... Valpružina noc, rok 1986. Magické oslavy nástupu jara v lesích kolem zámku Bokelund v jižním cípu Švédska vydaly svou oběť - šestnáctiletou Elitu Svartovou, zabitou rituálním způsobem. Zbytek dívčiny rodiny zmizel beze stopy. Třiatřicet let poté se do téhož zámku nastěhuje doktorka Thea Lindová. Fascinována dávnou tragédií i místními legendami o divokém lesním muži postupně odhaluje až příliš podobností mezi vlastní bouřlivou minulostí a Elitiným životem. Pravda o její smrti nevyšla nikdy najevo. A jaro 1986 se s jednou mrtvolou nespokojí... Nakladatelská anotace. Kráceno.