Kejklíř : životní příběh Johanna Georga Fausta - Pötzsch, Oliver, 1970- (Euromedia Group, 2020)
Historický román s faustovskými motivy se odehrává v Německu na sklonku 15. století. 1486: Knittlingen platí za klidné místo v hornaté oblasti Kraichgau do té doby, než do města vkročí komedianti. Najednou se v okolí začnou ztrácet děti. Johann Georg, zvaný "Faustus", Šťastlivec, to nevnímá. Jeho zajímá jen kejklíř a mág Tonio del Moravia, který mu předpovídá velkou budoucnost. Johann se připojí k záhadnému společníkovi a společně táhnou zemí. Mladík lačně vstřebává vše, co ho Tonio učí. Avšak v Toniových ponaučeních se tají netušené nebezpečí a Johanna se brzy zmocní pocit, že jeho Mistr je ve spojení s temnými mocnostmi. Silami, které začnou určovat jeho další život... Oliver Pötzsch, autor bestsellerové série o Katově dceři, se nechal historickou postavou doktora Fausta inspirovat k jedinečnému dobrodružnému románu, který představuje úžasný čtenářský zážitek. Nakladatelská anotace.