Básně z dásně - Plachý, Jaromír, 1986- (Modrý slon, 2020)
Sbírka hravých, humorných básní s vtipnými ilustracemi. Výtvarník a autor počítačových her, se v tomto svazku premiérově představuje jako básník i ilustrátor zároveň. Jeho srandovně poetické kresby pasují s hravými verši, které se přibližují dětskému zacházení s jazykem. Záměrně využívá jednoduchých rýmů, aby s dětmi sdílel radost ze zázraku, že některá slova se sobě zvukově podobají a společně vytvářejí často báječně nesourodé dvojice. Nakladatelská anotace.