Ochránci - Grisham, John, 1955- (Euromedia Group, 2020)
K napsání tohoto románu se autor inspiroval skutečným příběhem muže nespravedlivě odsouzeného k trestu smrti za vraždu a existencí nadace, která se těmto beznadějným případům věnuje. Za vraždu mladého právníka Keitha Russa je na základě vykonstruovaných důkazů na doživotí odsouzen mladý černoch Quincy Miller. Po dvaadvaceti letech ve vězení se rozhodne požádat o pomoc Ochránce, nevelkou organizaci bojující za nespravedlivě odsouzené, založenou advokátem a knězem Cullenem Postem. Ten přijímá klienty, kterým se ostatní obloukem vyhýbají, aby se pokusil napravit křivdy spáchané na nevinných. V případu Quincyho Millera však uvízne hlouběji, než čekal. Vraždu Keitha Russa mají na svědomí mocní, nemilosrdní lidé. Před lety zabili jednoho právníka a dnes jsou připraveni zabít dalšího. Nakladatelská anotace. Kráceno.