Průlom : thriller - Grumley, Michael C. (CPress, 2019)
Sci-fi thriller o jednom z největších technologických objevů v historii lidstva, který však přináší i obrovské riziko,ohrožující celou planetu. Jaderná ponorka hluboko v Karibském moři je za tajemných okolností nucena přerušit svou misi. Objevují se podivná fakta, která námořního vyšetřovatele Johna Claye dovedou až k mořským biologům, jejichž projekt změní svět. Alison Shawová a její tým dokážou s pomocí výkonného počítačového systému neuvěřitelné - komunikovat s delfíny. Mezitím Zemi hrozí nejhorší ekologická katastrofa v dějinách a na dně moře se odehrává něco velice podivného... Nakladatelská anotace. Kráceno.