Spát v moři hvězd. - Paolini, Christopher, 1983- (Fragment, 2020)
Sci-fi román amerického autora, jehož hlavní hrdinka objevuje zbytky mimozemského života na místě, kde by je rozhodně nečekala. Měl to být rutinní průzkum neobydlené planety. Ale když pod povrchem neznámého světa narazí xenobioložka Kira Navárezová na pozůstatek mimozemské stavby, změní to navždy nejen ji, ale i chod lidských dějin. Hrůzy i zázraky prvního setkání s novým druhem, monumentální bitvy o osud lidstva a nejvzdálenější kouty galaxie - to je budoucnost, která Kiru čeká, když se rozhodne odhalit pravdu o tajemné mimozemské civilizaci. Nakladatelská anotace.