Vinařství : začátek rodinné ságy. - Lacrosse, Marie, 1959- (Ikar, 2020)
Román, odehrávající se v druhé polovině devatenáctého století v Alsasku, zachycuje život měšťanské společnosti na pozadí německo-francouzské války. Úvodní část rozsáhlé ságy o událostech v rodině úspěšného obchodníka s vínem. Sirotek Irena přichází jako služka do panského domu bohatého obchodníka s vínem Wilhelma Gerbana. Jeho syn Franz věří v ideály Francouzské revoluce, pro něž otec nemá pochopení. Když se Irena setká s Franzem, vzplanou k sobě vášnivou láskou. Ale vztahu nestojí v cestě jen společenské rozdíly a rodinné intriky. Nad Evropou se také stahují temná mračna: vypukne hrozná válka. Oba mladí lidé bojují o své štěstí proti všem překážkám. Dokud je nezasáhne nemilosrdný osud... Nakladatelská anotace.