Zámek hříchů - Reisz, Tiffany, 1978- (Jota, 2021)
Erotický thriller americké autorky s tématem SM praktik, odkazující na klasické dílo tohoto žánru, román Příběh O. Nadporučík Kingsley Boissonneault je zvyklý od tajné vojenské zpravodajské služby dostávat různé úkoly - špehovat a pronásledovat ty nejhorší zločince, lhát a zastírat svou totožnost i zabíjet bez otázek. Přesto ho nový úkol zaskočí. Synovec jeho velícího důstojníka zmizel v jistém sexuálním kultu a Kingsley ho má přivést domů. Kult uctívá knihu Příběh O, proslulý francouzský sadomasochistický román, a sídlí v okázalém zámku, kde je jako ve světě za zrcadlem všechno naopak. Vládnou zde ženy a muži se zdají být jejich ochotnými otroky. Ale co když je to všechno jinak? Kingsley v zámku navzdory svému úkolu okamžitě propadá erotickému kouzlu tajemné Madam a nejen s ní zde zažívá chvíle nejhlubší vášně i trýznivé bolesti. Madam dokonce Kingsleymu nabídne úplně vše, po čem by mohl toužit. Jenže cena za to by pro něho mohla být příliš vysoká... Nakladatelská anotace.