Zapadákov - Perry, Thomas, 1947- (Argo, 2021)
Thriller o vyšetřovatelce, která pronásleduje uprchlé vězně a pokouší se je potrestat na vlastní pěst. Weldonville je poklidné městečko v Coloradu. Jako by se tu zastavil čas. Ale kousek za městem stojí pěkná moderní věznice, kam v poslední době přibyla spousta vězňů se zostřeným dohledem. Dvanáct z nich vymyslí a provede plán, jak se dostat ven. Aby se ztratili v davu, vypustí na svobodu přes tisícovku dalších zločinců, a ti, protože nemají kam jinam jít, přepadnou Weldonville a jako dobyvačná armáda znásilňují, kradou a vraždí. Většina uprchlíků je pochytána, ale dvanáct strůjců útěku a následného masakru se ani po dvou letech oficiálního pátrání nepodařilo dopadnout. Proto si Lea Hawkinsová, místní policistka vysoké postavy a skvělých kriminalistických schopností, požádá o roční volno. Její nadřízení i městská rada vědí, o co jí jde: chce těch dvanáct špinavců dostat. Nakladatelská anotace. Kráceno.