Zápisník abstinentky - Duffková, Michaela, 1992- (Motto, 2021)
V návaznosti na svou oceněnou autobiografickou prózu Zápisník alkoholičky popisuje autorka další fázi cesty od závislosti k normálnímu životu - snahu vydržet. Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu - poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholismu a vypráví o svém boji se závislostí. Jaké zažila zlomové momenty? Co se pro ni změnilo s narozením druhého dítěte? A jak těžké je abstinovat v zemi, kde je pití společenská norma? Nakladatelská anotace.