Ária - Hozar, Nazanine (Fleet, 2021)
Příběh dívky Árie se odehrává v turbulentním období íránských dějin. Román anglicky píšící íránské autorky. Teherán, 1953. Mladý řidič Behrúz najde v postranní uličce sotva narozenou holčičku. Rozhodne se ji adoptovat a dá jí jméno Ária - a tím navždy ovlivní svůj život i ten její, který se ponese ve znamení jinakosti. O čtvrtstoletí později se schyluje k Chomejního revoluci a Ária se zamiluje do chlapce, který se ocitne na špatné straně dějin. Dokáže se dívka poprat o svoji budoucnost v divokém víru změn, který zemi obrátí vzhůru nohama? Nakladatelská anotace.