Královská štvanice : případy královského soudce Melichara - Bauer, Jan, 1945- (Euromedia Group, 2021)
Historická detektivka, která přináší sedmý příběh královského soudce Melichara. Mladičký a divoký Jan Lucemburský, který nedávno nastoupil na český trůn, musí čelit nepřízni a aroganci české šlechty. Ve snaze naklonit si české panstvo uspořádá hon na Křivoklátě. Poté, co je zabit lovčí, se kterým si král v předvečer honu záměrně vyměnil plášť, je povolán královský soudce Melichar. Se svým pomocníkem Božetěchem musí rozhodnout, zda opravdu někdo usiloval o život samotného panovníka či šlo jen o soukromé vyřizování účtů mezi účastníky lovu.