1984 : grafický román - Namai, Matyáš, 1993- (Kontrast, 2021)
Komiksová adaptace patrně nejznámějšího dystopického románu. Jedno z nejznámějších děl světové literatury v sobě pojí prvky společensko-politického a vědecko-fantastického románu. Je obžalobou diktatury ve všech jejích podobách. Čtenář se ponoří do osudů čestného, citlivého a uvažujícího Winstona Smitha, který se vzepře systému, za což zaplatí krutou daň. Nakladatelská anotace. Kráceno.