Hodinky - Jonešová, Veronika, 1994- (Veronika a Václav Jonešovi, 2019)
Psychologický román vypráví příběh dvou lidí, kteří se nečekaně ze dne na den musí rozloučit, vzájemně se sobě ztratí a prožijí následujích třicet let života každý zvlášť, aniž o sobě cokoliv vědí. Pilot Samuel a fotografka Patricie žijí spolu a plánují krásný život se splněnými přáními a sny. Jednoho dne se Samuel nevrátí večer domů a začíná noční můra nečekaného a neuvěřitelného zvratu - strachu, obav, pocitů bolesti, zrady, zklamání, pátrání a nadějí. Následující roky se musí s životem vyrovnat každý sám a prožít zcela jiný život, než jaký oba na začátku svého vztahu přirozeně očekávali.