Dcery nové doby - Korn, Carmen, 1952- (Astra (Prostor), 2019)
Rozsáhlý společenský román je prvním dílem trilogie, která na osudu čtyř žen narozených na počátku milénia, ilustruje dramatické události v Německu 20. století. Henny, Käthe, Ida a Lina jsou devatenáctileté Hamburčanky, které se chtějí po útrapách první války, která uvrhla celé Německo do hluboké sociální a politické krize, nadechnout k novému životu. Přesto, že pocházejí každá z jiných sociálních poměrů, všechny touží po lásce, přátelství, naději na lepší svět. Jejich tužby budou podrobeny nečekaným a krutým zkouškám, které jim v letech 1919 - 1948 připraví dějiny.