Seal team six. - Mann, Don, 1957- (CPress, 2021)
V tomto autentickém military thrilleru odjíždí Thomas Crocker se skupinou svých kolegů ze SEAL Team Six do nigerijské džungle, aby zde svedli boj s islamistickou skupinou Boko Haram. Ta obchoduje nejen se zbraněmi, ale i s lidskými bytostmi. Suchem sužovanou severovýchodní Nigérii terorizuje charismatický Festus Ratty Kumar, jeden z vůdců Boko Haram, známý pod přezdívkou Levhart. Přepadá vesnice, vyhazuje do povětří vládní budovy, unáší školou povinné dívky. Crocker a jeho družstvo, pobývající v zemi v rámci výcvikové mise, se dozví o výměně zbraní za studentky. K obchodu má dojít mezi BokoHaram a ruským obchodníkem se zbraněmi nedaleko hranic s Kamerunem. Crockerovi se podaří přimět k zásahu útvar nigerijských zvláštních jednotek. Operace však nabírá nežádoucí směr a končí bojem s mnohonásobnou přesilou. O týden později se Levhart zmocní závodu na zpracování zemního plynu. Požaduje tučné výkupné a záruku volné cesty ven z obklíčeného areálu. Crocker má necelých čtyřiadvacet hodin, aby naplánoval a uskutečnil misi, jejímž cílem je osvobození desítek rukojmích. Nakladatelská anotace. Kráceno.