V obležení - Nesměrák, Martin, 1958- (MOBA, 2020)
Historický román z 1. poloviny 13. století se odehrává v okolí důležité obchodní cesty poblíž hradu Landštejn. Poblíž hradu Landštejna dojde k zákeřnému přepadení kupecké karavany. Vzápětí jsou vyrabovány a vypáleny dva hospodářské dvorce, pokusu o náhlý přepad neujde ani hrad sám. Zaskočená posádka musí hledat účinnou strategii obrany proti nezvykle početné bandě neznámých ozbrojenců. Přibývá obětí i nezodpovězených otázek. Kdo jsou cizí nájezdníci? Odkud přišli? A pokud je někdo najal, kdo to byl a proč to udělal? Podaří se landštejnským vojákům pochytat nebezpečné záškodníky poschovávané v okolních lesích, odvrátit jejich útoky a nakonec je definitivně zneškodnit? Nakladatelská anotace. Kráceno.