Žil jsem zbytečně - Hejda, Jiří, 1895-1985 (Machart, 2020)
Český spisovatel a politik Jiří Hejda, který byl odsouzen v politickém procesu spolu s Miladou Horákovou, popisuje svůj život v neklidných časech dvacátého století.