V hlavě : ze zápisků mladé schizofreničky - Pokorná, Gábina (Práh, 2020)
Debut české autorky je sugestivním a autenticky působícím příběhem mladé hrdinky, jejíž životní hledání je zkomplikováno vážnou psychickou poruchou. Protagonistkou drásavé výpovědi je mladá vysokoškolačka, jejíž duše je vážně ochromena schizofrenickou poruchou. Formou drobných epizod a vnitřních monologů sleduje autorka její každodenní marné souboje se sebou samou, se svou temnou stránkou. S touto prakticky nepřekonatelnou překážkou se hrdinka Eva snaží vyrovnávat s životem, s milostnými i jinými peripetiemi, zklamáními a selháními. Kniha je psána natolik sugestivně, že působí jako autentická výpověď.