Knihožrouti : kdo se zakousl do knih? - Smolíková, Klára, 1974- (Laskavé čtení, 2020)
Hravé vyprávění o čtení a tajemství ukrytém v temných koutech knihoven. V knihovně se děje něco podivného. Paní Růžence, která zde pracuje, se ztrácí knihy. Do pátrání se pustí Aleš se Zorkou, dva zvědaví prvňáci. Stopují knihy v regálech, poslouchají rozhovory čtenářů, pozorují, co podezřelého se v knihovně šustne. Aby záhadu rozluštili, nechají se dokonce v knihovně zamknout. Nakladatelská anotace. Kráceno.