Pohádky na předpis - Míková, Marka, 1959- (Hajaja vypravuje, 2020)
Pohádkové příběhy o dětech a pro děti, které se ocitly v nemocnici. Když je člověk nemocný, hned se začne bát. Neví totiž zpočátku, co mu je, a taky neví, kdy se uzdraví. Leží v posteli, kouká do stropu a je mu ouvej. Ale i v nemocnici na vás může čekat spoustu nových kamarádů - stejně jako na hrdiny této knížky. Už několik let hraje její autorka loutkové divadlo na dětských odděleních pražských nemocnic s organizací Loutky v nemocnici. Proto ví, že hezká pohádka nebo veselá písnička může mít svoji léčivou moc. Nakladatelská anotace. Kráceno.