To kvůli mně - Drijverová, Martina, 1951- (Edika, 2020)
Příběh dvanáctiletého Hynka, který je vystaven týrání svou duševně nemocnou matkou. Deník chlapce, kterému se najednou rozpadl jeho bezpečný svět. Těžké období pro Hynka začalo dočasným odchodem jeho otce z domova a postupně narůstajícími útoky jeho matky závislé na alkoholu. Psychické násilí a obviňování Hynka za tíživou situaci v rodině později přerostlo ve fyzické násilí, Hynek také přišel o všechny kamarády, koníčky a spolužáci ho začali šikanovat.