Skandál - Brown, Sandra, 1948- (Ikar, 2021)
Ženský román s psychologickými prvky vypráví o pomstě za brutální čin, který zcela změnil život mladé dívky z amerického maloměsta. V provinčním městečku se mladá nadaná dívka stala obětí znásilnění od svých tří bohatých spolužáků a ve strachu z ostudy a odsouzení volila překotný útěk z domova. Zpočátku se zoufalá hrdinka těžce probíjí životem jako osamělá matka a jen myšlenka na odvetu ji drží nad vodou. Po patnácti letech se vrací se svým synem domů jako úspěšná podnikatelka, která chce v rodném městě vybudovat textilní továrnu a dát lidem pracovní příležitost a zároveň se konečně pomstít těm, kteří jí ublížili.