Pravidla pro holky - Bushnell, Candace, 1958- (CooBoo, 2021)
Román dvojice amerických autorek ženské a dívčí literatury je zasazen do středoškolského prostředí a dotýká se tématu sexuálního obtěžování. Marin je vynikající studentka, píše do školních novin a po střední škole chce ve studiu pokračovat na Brownově univerzitě. Její angličtinář pan Beckett oceňuje, jak píše, a povídá si s ní o knihách. Když ale učitel zajde v jejich „vztahu“ příliš daleko, je Marin v šoku a zmatená. Může za to všechno ona? Když sebere odvahu situaci řešit s vedením školy, nikdo jí nevěří. A ona ho musí dennodenně vídat při hodinách a snášet jeho poznámky. Marin to však nehodlá vzdát. Využije své pozice redaktorky školních novin a založí feministický čtenářský kroužek. Nalezne překvapivé spojence, třeba Graye, kterého dosud považovala za kluka, co se otočí za každou sukní. A když události ve škole i v jejím osobním životě začnou nabírat nebezpečné obrátky, musí vzít Marin život do svých rukou a napsat si vlastní pravidla. Nakladatelská anotace. Kráceno.