Zdislava z Lemberka : vnesla světlo do nejtemnějších míst - Whitton, Hana, 1950- (Klokan (Alpress), 2021)
Historický román české autorky, založený na životním příběhu svaté Zdislavy z Lemberka. Krásná a urozená Zdislava nemá o nápadníky nouzi, ale hledá hluboký vztah založený na opravdové lásce. Její cestu zkříží Havel z Lemberka, který její city opětuje, ovšem jednoho dne bez vysvětlení zmizí. Zdrcená Zdislava nechce věřit, že by Havel zradil její důvěru, ale nejistota ji sžírá jako jed. Nakladatelská anotace.