Příběh Luční boudy - Bartoš, Miloslav, 1939-2019 (Správa Krkonošského národního parku, 2014)
Publikace provází historií krkonošské Luční boudy, zobrazuje všechny znaky proměn horských usedlostí, navíc v jejím založení vrcholí osídlení střední oblasti Krkonoš, které podmínila první stezka překonávající hory.