Staré pověsti české - Škápíková, Jitka, 1967- (Československý spisovatel, 2012)
Obrázky jsou doprovázeny krátkými texty převyprávěnými podle Aloise Jiráska. Ve stylu oblíbených Obrázků z českých dějin a pověstí.