Milenec rudé komisařky : svědectví zapomenutého rukopisu - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2014)
Historický román zkušeného českého autora líčí zajímavé osudy mladého absolventa filozofie, který je v roce 1917 vyslán do Ruska jako tajný emisar pro uzavření separátního míru. Bolševická revoluce však pohne dějinami jiným směrem.