Neklid - Stein, Jesper, 1965- (Brána, 2014)
Poutavý detektivní thriller přivádí čtenáře do Kodaně, která se právě nachází v neklidném období pouličních nepokojů. Když je u hřbitovní zdi nalezena mrtvola muže, spekuluje se, zda se jedná o čin levicových aktivistů, či o vyřizování účtů uvnitř drogové mafie. Podezření se nevyhýbá ani samotným policistům. Komplikovanou kauzu dostává na stůl detektiv Axel Steen a při rozplétání případu nečekaně oživuje i zážitky ze své vlastní minulosti.