Vlaky - Biesty, Stephen, 1961- (Svojtka & Co., s.r.o., 2017)
Prostřednictvím této knížky se seznámíš s osmi různými stroji, které můžeš potkat na kolejích. Od nejstarších parních vlaků z 19. století přes dieselové a elektrické mašiny století dvacátého až po moderní vlaky využívající magnetickou levitaci. Nahlédni pod jedno z mnoha odklápěcích okének a zjistíš, co se skrývá uvnitř komínů, motorů, pod mříží chladicích ventilátorů. Jaké povinnosti měli strojvedoucí, topič, strážce, stevard a průvodčí? Nakladatelská anotace. Kráceno.