Paní ze Severu. - Bomann, Corina, 1974- (Ikar, 2021)
Třetí, závěrečná část švédské rodinné ságy o rodu Lejongardů a jeho panství, jež líčí osudy několika generací šlechtického rodu v průběhu dvacátého století. Po těžké nehodě a smrti snoubence se Solvejžin svět ocitl v troskách. Vrací se na Lejongard za svou matkou a babičkou s rozhodnutím, že všechen svůj čas a úsilí věnuje panství. Má sice mnoho nápadů, ale netuší, jak je uskutečnit. Slavné časy jejich hřebčince jsou dávno pryč a šedesátá léta vyžadují nový, moderní přístup k chovu koní. Nenadálý host z Ameriky a jeho atraktivní průvodce ze Stockholmu otevřou Solveig dveře do nového světa. Dokáže však překonat smutek ze ztraceného štěstí? Pokusí se znovu o nový začátek - Lejongardu i velké lásky? Nakladatelská anotace. Kráceno.