Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny : skutečný příběh Desmonda Dosse - Herndon, Booton, 1915-1995 (Rosa books, 2019)
Příběh válečného hrdiny, který se zúčastnil bitev 2. světové války beze zbraně. Desmond Doss chtěl bojovat za svou zem, kvůli své víře se ale odmítal dotknout zbraně, natož zabíjet. Díky tomu byl ponižován a šikanován. Dostal se až k vojenskému soudu, který však potvrdil jeho právo vstoupit na bitevní pole 2. světové války beze zbraně. Mohl sloužit jako medik u 77. pěší divize, se kterou prošel bojišti na Filipínách, Guamu a Okinawě. Jako první odpírač vojenské služby se zbraní v historii USA byl Desmond Doss za své hrdinství oceněn nejvyšším americkým vojenským vyznamenáním - Medailí cti. Nakladatelská anotace. Kráceno.