V německém zajetí : svědectví o Osvětimi, Buchenwaldu, Dachau, a Doře - Beneš, Jiří, 1898-1966 (Naše vojsko, 2019)
Válečné memoáry právníka, novináře a publicisty, který byl perzekvován nacisty zejména za svůj příbuzenský vztah k E. Benešovi (byl jeho synovcem). V l. 1943-1945 byl vězněn v koncentračních táborech Osvětim, Buchenwald a Dora.