Krabice živých - Frýd, Norbert, 1913-1976 (Naše vojsko, s.r.o., 2017)
Kniha, nabitá dějem a množstvím přesvědčivých portrétů vězňů i jejich nacistických protějšků vyznívá vášnivým protestem proti nesmyslnému krveprolévání a je oslavou lidského přátelství bez rozdílu národností. Centrem vyprávění je citová převýchova mladého intelektuála Zdeňka, hlavním hrdinou románu je ale osazenstvo celého tábora zastoupené příslušníky mnoha národů. Jsou zde lidé stateční i zbabělí, lidé, kteří si teprve po trpkých zkušenostech počínají tvořit názor na život i ti, kteří již podle něho žijí, a všichni společně odolávají hrozbě všudypřítomné smrti.