Rozjímání - Matoušek, František, 1948-2018 (Powerprint, 2020)
Výbor z poezie moravskotřebovského rodáka Františka Matouška, učitele českého jazyka a literatury, historie a základů společenských věd, obsahuje průřez autorovou básnickou tvorbou z let 1965-1974. František Matoušek byl rovněž známý jako výrazný regionální novinář, kronikář a fotograf, aktivně se podílel i na sportovní činnosti, za což byl zcela po právu oceněn jako laureát Ceny města Moravská Třebová za rok 2017. Jeho poezie, psaná jednoduchou rýmovou formou, přináší především intimní a citové momentky, v nichž dominují nejen mámivé chvíle okouzlení, ale někdy i slzy a stesk.