Jak Eda ke kompostu přišel - Víznerová, Tereza, 1972- (Verzone, 2020)
Krátký příběh s celostránkovými iustracemi o mimozemšťanovi Edovi, který si chce na své neúrodné planetce založit zahrádku. Eda žije na malé planetce a rád by si vypěstoval hrášek. Ale jak na to, když je planetka neúrodná, samý prach? Eda se tedy vydá na planetu Zemi a naučí se tam kompostovat. Barevné kontejnery mu poradí, jak se správně třídí sklo, plasty a papír a jaké zdánlivě nepotřebné odpadky může využít do svého „pokladu“. Knížka je vytištěna na přírodním papíru a obálka ošetřena speciálním tiskovým lakem s antibakteriálním a antivirovým účinkem. Nakladatelská anotace. Kráceno.