Šel jsem se psem - Březinová, Ivona, 1964- (Má to háček, 2020)
Diviš neví, co má dělat. Mezi jeho rodiči to skřípe a zdá se, že se schyluje k rozvodu. Rozvod! Nikdo ho nechce zažít. Rozvod! Děsivé slovo, které se vznáší nad sourozenci Divišem a Dášou. Ani jeden nechápe, co se s rodiči děje. Mají své děti vůbec ještě rádi? Co bude dál? Diviš už nemůže vydržet napětí, které doma panuje. Sbalí si batoh, připne Brutovi vodítko a na stole zanechá vzkaz: Šel jsem se psem. Nakladatelská anotace.