Tajemství mezi námi - Madeleine, Laura (MOBA, 2021)
Román anglické autorky vypravuje příběh dvou žen, které dělí dvě generace - a spojuje rodinné tajemství. Vysoko v horách na jihu Francie se osmnáctiletá Ceci snaží žít co nejnormálnější život. Píše se však rok 1943 a normální není nic - a to především ne pro dívku, která se zamiluje do špatné osoby. Zdá se totiž, že skandál by mohl být stejně nebezpečný jako válka, které se podařilo vloudit i do tak zdánlivě zapadlého městečka. O padesát let později se Annie pustí do pátrání po své dávno ztracené babičce. Vyzbrojená pouze stohem papírů se vydává na cestu z Anglie do Paříže, aby konečně nalezla pravdu. Ovšem s tím, jak odkrývá babiččin příběh, odhalí Annie i něco, na co nebyla připravená, něco, co obrátí vzhůru nohama vše, co o své rodině věděla - a co si myslela, že ví i sama o sobě. Nakladatelská anotace.